Ærtepesto

Ærtepesto

3. maj 2020 Dressing - Dip Tilbehør 0
ærtepesto pinjekerkerne basillikum

Ærtepesto er mild og frisk i smagen, men du kan smage den til i den retning du ønsker. Du bestemme hvor neutral, salt eller syrlig den skal være. Ærter går godt til fisk men kan også bruges til andre ting – feks karbonader og pasta – mange ting. Kan bruges som dip ovenpå et bagt stykke laks eller torsk, i din sandwich på din hotdog – du bestemmer!

Ærtepesto

Antal: 1 lille portion
Forfatter: Elisabeth Nielsen – Thybomad.dk

Ingredienser

  • 80 g ærter
  • 30 g pinjekerner (eller andre nødder)
  • 15 g parmesan ost
  • ½ fed hvidløg
  • ½-1 dl olivenolie
  • ¼-½ citron
  • salt, peber og evt. lidt frisk basilikum eller anden krydderurt (kan undlades)

Sådan gør du

  • Hæld noget kogende vand over ærterne, hvis de er frosne.
  • Brug en minihakker til en stavblender. Kør ærter, pinjekerne evt. krydderurt og hvidløg til det er godt hakket.
  • Tilsæt olivenolie og kør lidt igen.
  • Til sidst tilsættes ost og noget af citronsaften.
  • Smag til med salt og peber og kom mere olie og citron i efterbehov til du er tilfreds med smagen og konsistensen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering