Go Back

Omelet med bacon, ost og krydderurter

en lækker og nem ret til frokost eller let aftensmad - den kan laves med det fyld du ønsker. Den her omelet er ret tyk - kan eventuel halveres hvis du ønsker en tyndere omelet som kan foldes om noget fyldt.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 2

Ingredienser

  • 5 stk æg
  • 100-200 g bacon
  • 1 dl mælk
  • 100 g mozzarellaost
  • 2 skiver mellem lageret skiveost
  • 1/2 dl frisk purløg hakket
  • 1 spsk frisk oregano hakket

Sådan gør du

  • Steg bacon til det er gyldent og sprødt, brug den mængde som du har lyst til. vask ikke panden af, det giver god smag til omeletten. (tør evt det værste fedt af med lidt papir)
  • æg, mælk og krydderier piskes sammen med en gaffel
  • hak krydderurter - du kan bruge de krydderurter du har lyst til.
  • skær ost i passende tern
    alt kommes i skålen
  • varm en pande op på middelvarme, kom lidt olie i og hæld æggemassen i panden. 
    læg låg på panden eller brug staniol og lad den stå 5-7 min
  • brug en palet til at løsne omeletten og lad den glide over på en stor tallerken. Vend omeletten på panden igen, så den del der tidligere var op nu er mod panden. 
    Giv den yderligere 2 minutter på panden og den er klar til servering eventuel på et godt stykke rugbrød med smør.