Go Back

Okse Shawarma kebab

hjemmelavet shawarma - döner kebab, gyros shish, der er mange navne på kebab.. Det laves tit af lam. jeg har her valgt at lave det med oksekød, som også smager helt fantastisk med smagen af en masse lækre krydderier. Du kan vælge det kød du har lyst til, er også super god med kylling.
Serveres her med tzatziki, salat og fladbrød - det er mumselækkert! :O)
De kan laves på forhånd og fryses ned.
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Forret, Hovedret, Snack
Køkken: levantisk-arabisk, tyrkisk
Antal: 6 personer

Ingredienser

Okse shawarma Kebab

  • 800 g oksefars
  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2-3 æg
  • 5 spsk rasp
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk rosmarin, frisk og fint hakket
  • 2-3 tsk spiskommen
  • 2 tsk parika
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk nellikke
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk peber
  • 1 citron, saft (og evt. revet skal)

Sådan gør du

  • rør farsen sej med salt inden der tilsættes andet.
  • pres hvidløg og kom det i farsen
  • kom nellike og korianderfrø i en morter og stød det så det bliver pulver agtigt. kom det i farsen med resten af krydderierne og de andre ingredienser på nær rasp. Rør godt og kom så raspen i og det det godt igen.
  • del farsen i 14 og form dem til aflange stænger. dæk dem til ,med folie og stil dem på køl i 20 min eller til de skal bruges.
  • brug en grillpande og varm den op til den er meget varm! kom lidt olie på og steg nu kødet så det får en god farve på alle sidder. Det kan godt tåle at få noget varme og kan godt give lidt røg i køkkenet, men det dufter fantastisk.
  • serveres med salat. tzatziki (opskrift her) og fladbrød (opskrift her) eller kommes i pitabrød. Farsen kan også bruges som fyld på pizza.