Go Back

Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanel

Lækker marmelade af røde stikkelsbær som har fået et lille tvist af kanel. Du kan lave marmeladen af både de modne og de grønne bær. bruger du grønne tilsættes lidt mere sukker.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 500 g røde stikkelsbær
  • 300 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • ½ citron skal + saft
  • 1 dl hyldeblomstsaft eller vand

Sådan gør du

  • rens stikkelbærene - nip stilk og den brune "blomst" af hvert bær
  • flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, ælt det sammen med en tsk af sukkeret så kornene skilles fra hinanden.
  • kom det hele i en gryde /også vaniljestangen) på nær sukkeret og bring det langsomt i kog.
  • kom sukkeret i og lad det stå og simre i ca 30-40 min til det tykner lidt. (det bliver mere fast når det køler af)
  • skold dine glas og hæl lidt vodka eller atamon i. Alternativ, frys det ned i små portioner. Kom det på små glas til køleskabet, når der er åbnet for glasset kan marmeladen holde sig ca et par uger.
  • tag vaniljestang, citron og kanelstang op og hæld marmeladen på de rene glas, sæt låg på med det samme.