Go Back

Stikkelsbær og jordbær sirup

lækker sirup som smager af sommer! Du kan bruge siruppen til pandekager, is,kager, iskaffe, dessert, eller i drinks m.m.
Forb. tid5 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 200 g stikkelsbær
  • 150 g jordbær
  • 200 g sukker
  • 4 dl vand
  • ½ vaniljestang
  • ½ citron skal + saft

Sådan gør du

  • flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, mas det lidt sammen med en tsk af sukkeret, så kornene skilles ad.
  • kom det hele i en gryde (også vaniljestangen) og varm det langsomt op til det koger. lad det simre i ca 15 min
  • hæld det hele gennem en sigte og hæld saften. citronskal og vaniljestangen tilbage i gryden og lad det stå og koge ind i ca 30-40 min, til det tykner lidt (det kommer an på om det bare står og simre lidt eller buldre koger, hvor langt tid det tager inden det tykner)
  • skold din flaske og kom evt lidt vodka eller atamon i, det forlænger holdbarheden. Tag citron og vaniljestang op og sigt det eventuel en gang til (hvis du vil have en helt klar sirup, kom et klæde i sigten og si den igennem den). Hæld siruppen på den rene flakske og sæt låg på.