Go Back

Stikkelsbær Chutney

Lækker chutney, som passer rigtig godt som tilbehør til feks en stegt svinemørbrad, kylling eller fisk, til grillmad, i carryret, ost osv. Det er en chutney som er en anelse spicy - er du til en mere stærk chutney, kan du tilsætte lidt hakket chili og et fed hvidløg.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Tilbehør
Antal: 1 portion
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 600 g stikkelsbær
  • 1 lille løg (ca 70-80 g)
  • 80 g dadler
  • 80 g sukker
  • 1 dl hvidvinseddike (eller hvad du har)
  • ¾-1 tsk ingefær stødt
  • ½ tsk cayennepeber stødt
  • ¼-½ tsk nellike stødt
  • ¼-½ tsk kardemomme stødt
  • lidt revet muskatnød og lidt citronskal (lavede to strimler med kartoffelkniven)

Sådan gør du

  • rens stikkelsbærene, nip stilk og den brune "blomst" af, skylles godt
  • hak løget meget fint, varm i en gryde løg og hvidvinseddike ved svag varme, mens du hakker stikkelsbær og dadler.
  • resten kommes i og varmes langsomt op til det koger. lad det stå og simre til det bliver grød agtig
  • skold et glas og kom evt vodka eller atamon i og ryst, det forlænger holdbarheden. Kom låg på og stilles på køl.
  • Du kan evt fryse chutneyen ned i små portioner og tag dem op når du skal bruge dem. Det er en god idé at bruge små glas til opbevaring på køl - når glasset er åbnet kan chutneyen holder sig et par uger.