Go Back

Müslibar af Havregrød, bær og nødder

Ret: Dessert, Snack
Forfatter: Elisabeth Nielsen - Thybomad

Ingredienser

  • 150 g bær har brugt blåbær og ribs
  • 300 g havregrød
  • 70 g mandler eller andre nødder
  • 2 æg
  • 2 bananer
  • 15 g kokosmel
  • 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 25 g sirup eller honning
  • 10 g neutral olie
  • 50 g chokolade, hakket lys, mørk eller hvid
  • Evt. chokolade til at betrække baren med, ca. 200 g.

Sådan gør du

  • Skær bananer i skiver og fordel dem på bunden af en bradepande i str ca 22 x 33
    Du kan også bruge et ildfast fad, rugbrødsforme, tærteform eller hvad du nu har. Er det uden teflon belægning så brug bagepapir i.
  • Rør resten sammen, gem lidt bær til at komme på toppen.
  • Fordel grøddejen over bananer og slut af med de sidste bær.
  • Bages i ovnen 190 grader (alm ovn) 25-30 min.
  • Køl ned, gerne i køleskabet inden de skæres ud i de stykker du ønsker, runde, aflange, firkanter eller trekanter m.m. og dypes og pyntes i smeltet (helst tempereret) chokolade.