Smelt sukker i en gryde til det er helt smeltet og har en mørk gylden farve. Det tager lidt tid og selvom det er fristende så skru ikke for meget op for varmen. (Jeg har min til at stå på 5 ud af 9 på min induktion.)Når sukkeret begynder at smelte i midten, så tag gryden op og drej den lidt rundt - rør ikke i sukkeret! Så krystalisser det og så kræver det mere varme og tid før det smelter.Man kan godt fristes til at tro at sukkeret bliver for mørk og brænder på - men det kan godt tåle at blive ret mørkt. Tilsæt smør og rør rundt til det er en masse.
Skræl æbler og skær dem i både, ikke for tynde for så bliver de til mos.
Kom halvdelen karamellen i en springform beklædt med bagepapir.
Læg æblebåde i formen oven på karamellen, så tæt som muligt, drys med kanel og hæld det sidste karamel over. Lad det stå og køle lidt ned. (Du kan her vælge at sætte dit fyld på køl - evt. til næste dag, rulle dit låg ud, pakke det ind i film og på køl også. Så er det nemt at gå til og kræver ikke meget tid inden servering udover bagetid) Kom dejen på og klem det til i kanten. Prik et par huller i dejen med en gaffel eller spis kniv.
Bages ved 210 grader, alm. ovn i ca. 30-40 minutter. Dejen skal være gylden brun.
Når din tarte tatin er færdigbagt vendes den rundt på en tallerken eller et fad, så dejlåget nu er bund. Det gøres i en hurtig bevægelse og vær opmærksom på at der kan komme noget ret varmt saft ud af formen så du ikke brænder dig. (bruges evt. til glasering)
Serveres med det samme og er god med lidt syrlig cremefraiche til.