Go Back

Græskarsuppe toppet med grønkålschips & salte mandler

Dejlig og cremet suppe med lækkert topping til. Du kan sagtens bruge andet til topping - stegt bacon eller lidt ristede nødder.
Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

Græskarsuppe

  • 600 g græskar - skrællet og renset (orange type som hokkaido, speckled hound, winter luxury og lign.)
  • 200 g kartofler
  • 1 løg
  • 3 dl grøntsag eller kylling fond
  • 2 dl fløde
  • 20 g smør
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 spsk frisk, revet ingefær (kan erstattes med stødt ingefær. 1 tsk.)
  • 2 tsk paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk revet muskatnød
  • salt, peber og pynt evt. af med lidt frisk timian

Topping:

    Cremefraiche

    • 6 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt)
    • ½-1 tsk sennep
    • salt, peber og lidt revet muskatnød

    Grønkålschips

    • 3-4 grønkålsblade
    • 1-2 spsk olie
    • tsk salt

    Salt mandler

    • 125 g mandler
    • 80 g salt
    • 1,5 dl vand

    Sådan gør du

    Græskarsuppe

    • Tag kødet ud af græskaret, skær skællet af med en kniv og skær i grove tern. Kartofler, ingefær og løg skrælles ligeledes og skæres i tern.
      Svits det hele i en gryde med smør uden det tager farve. Kom bouillon til sammen med krydderier og eddike. Koges op og lad det simre i en times tid.
    • Blend massen med en stavblender til det er en lind masse. Kom fløden i og varm op.
    • Smag til med salt og peber
    • Serveres med cremefraiche & grønkålschips og salte mandler. Du kan evt. også toppe med lidt, frisk timian, stegt bacon - eller ristede nødder.

    Cremefraiche

    • Rør det hele sammen og smag til med salt og peber.

    Grønkålschips

    • Skyl grønkålen og del den i små buketter (brug ikke stokken)
    • Smør grønkålen godt med olie, drys med salt og bag dem i ovnen ved 170 grader i ca. 5-7 minutter. (de skal ikke blive brune)
      Lad dem stå på bordet til du skal bruge dem.

    Salte mandler

    • Kog vand og salt op til saltet er opløst. Lad det køle HELT af til stuetemperatur.
    • Kom mandler i og lad dem stå i vandet og trække salt lagen i 2 timer.
    • Bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. (rør lidt rundt i dem undervejs).