Go Back

Ribssaft

Ret: Drikke
Antal: 3 liter
Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 1,5 kg ribs
  • 400 g sukker
  • 2 liter vand

Sådan gør du

  • Skyl dine ribs og lad dem stå lidt i vand, så får du fjernet eventuelle insekter.
    Kom Ribs og vand i en gryde og bringe det i kog, lad det stå og små simre i 15-20 min,
  • brug en si til at si bærrene fra og vil du have en helt klar saft så kom et klæde i og lad det løbe gennem det.
  • Kom sukker i og lad væsken koge op igen, lad det simre i 5-10 min.
    Smag på aften og tilsæt meres sukker hvis du synes, ribs er meget syrlige og det er forskelligt hvor sødt man vil have det.
  • Du kan komme din saft på skoldede flasker - evt. med lidt atamon i hvis det skal gemmes længe ellers vil jeg komme det i en fryse pose og i fryseren.
    Jeg blander mit saft med lidt vand når det skal drikkes eller med en masse isterninger.