Go Back

Pizzadej - grund opskrift

Grundopskrift til pizzadej - lækker luftig og sprød! Lav den med den type mel og fyld som du ønsker!
Forb. tid2 timer
Tilb. tid12 minutter
Ret: aftensmad, brød, frokost, Hovedret, Snack
Køkken: Italiensk
Antal: 3 stk
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 800-1000 g mel (tipo 00 eller durum m.m.)
  • 1 pk gær (50 g)
  • 5 dl vand, lunkent
  • ½ dl olie
  • 2-3 tsk salt

Sådan gør du

  • opløs gæren i vandet.
  • tilsæt 2/3 af melet, olien og til sidst salt mens der røres godt dejkrog. Jeg bruger min røremaskine, men du kan også bruge en håndmixer.
  • Tilsæt mel til du får en smidig dej som slipper skålens kant. Jeg måler aldrig mit mel op kig på din dej og brug din fornemmelse. Rør gerne længe så gluten i melet bliver godt aktiveret.
  • lad dejen hæve dækket med viskestykke i 45-60 minutter.
  • del dejen i 3 og form dem til runde pizzaer eller så de passer til en bradepande, kom dem på et stykke bagepapir (bruger du en kagerulle presser du luften ud af dejen, så vil jeg lade den hæve ekstra 20 min inden jeg kommer fyldet på)
  • Kom dit fyld på pizzaerne og bag dem i en forvarmet ovn på 240 grader i ca. 12 min - eller til bunden er sprød og kanterne har fået en gylden brun farve.

Tip

  • Jeg bruger en pizzasten som står i bunden af ovnen som står på både varmluft og bundvarme. Bager dem én af gangen. Så er der altid varm pizza. Du kan også komme stenen på grillen og bage dem der - det bliver de kun ekstra lækker af ;O)
    Tit spiser vi kun 2 pizzaer, så kommer den 3. i fryseren efter den er bagt og kølet af, så er der nem aftensmad og nem at varme op. Ellers laver jeg brød af dejen til 3. pizza.

Strække metoden

  • hvis du synes det er svært at trykke/strække din pizza i stedet for at bruge kagerullen. Så prøve at tage en stor skål, vend den med bunden i vejret, drys den og din dej godt med mel, læg dej på træk/tryk din pizza forsigtig ned over skålen så får du en lækker tynd pizza med lækker skorpe - øvelse gør mester ;O)