Go Back
Pizzadej langtidshævet - grundopskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pizzadej Langtidshævet - grundopskrift

Forb. tid22 timer
Tilb. tid12 minutter
Ret: aftensmad, brød, frokost, Hovedret, Snack
Køkken: Italiensk
Antal: 3 stk
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 700 g mel hvede, durum, tipo 00 m.m.
  • 2 g gær ca. på størrelse med en hasselnød
  • 6 dl vand
  • ½ spsk olie
  • 2-3 tsk salt

Sådan gør du

Aften før

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæret der i.
  • Tilsæt olie, lidt af melet og salt - rør det godt rundt. Tilsæt derefter mel løbende indtil dejen føles rigtig. Den må gerne være lidt våd og du skal ikke ælte og røre din dej i lang tid, bare samle den.
  • Lad det hæve natten over 10-12 timer overdækket med viskestykke, ved stuetemperatur.

Morgen

  • Brug en dejskraber til at vende dejen hurtig i skålen, dæk af med folie og stil den i køleskabet

2 timer før spisetid

  • Kom dejen ud dejen på bordet der er drysset med mel og del den i 3 stykker, der skal formes så nogenlunde til kugler.
    Smør dejen i olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De hæver op, så de må ikke stå for tæt på hinanden. dæk til med folie eller et viskestykke.
  • Rul dine bunde ud med en kagerulle eller brug strække metoden som er bekrevet nedenfor.
  • Kom dit fyld på pizzaerne og bag dem i en forvarmet ovn på 240 grader i ca. 12 min - eller til bunden er sprød og kanterne har fået en gylden brun farve.

Tip

  • Jeg bruger en pizzasten som står i bunden af ovnen som står på både varmluft og bundvarme (pizzafunktion på min ovn). Bager dem én af gangen. Så er der altid varm pizza. Du kan også komme stenen på grillen og bage dem der - det bliver de kun ekstra lækker af ;O)
    Tit spiser vi kun 2 pizzaer, så kommer den 3. i fryseren efter den er bagt og kølet af, så er der nem aftensmad og nem at varme op. Ellers laver jeg brød af dejen til 3. pizza.

Strække metoden

  • Hvis du gerne vil trykke/strække din pizza i stedet for at bruge kagerullen.
    Så prøve at tage en stor skål, vend den med bunden i vejret, drys den og din dej godt med mel, læg dejen på, træk/tryk din pizza forsigtig ned over skålen så får du en lækker tynd pizza med lækker skorpe - øvelse gør mester ;O)