Go Back

Grønkålssalat med honningmarinade

Forb. tid1 time
Ret: Salat
Antal: 4 personer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

Salat

  • 1 bundt grønkålsblade
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld brombær
  • 1 håndfuld vindruer
  • 4 grønne asparges
  • 1 håndfuld valnødder
  • ½ agurk

Honning marinade

  • 1 spsk honning
  • 4 spsk olie gerne olivenolie
  • 1 spsk balsamico eddike
  • lidt salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl grønkålsbladene godt og plug bladene af stænglerne i mundrette stykker der ikke er større en ca. en femmer (det er træls at spise hvis stykkerne er alt for store)
  • rør marinaden sammen og vend den i grønkålen. Lad det stå og trække i 1-2 timer med folie over og på køl. Forbered i mellemtiden resten
  • agurk deles på langs og tag kødet ud med en ske, skær agurken i skiver på ca. ½ cm.
    enderne "knækkes" af aspargesen og skæres i stykker på ca. 1½-2 cm.
    vindruer deles, appelsin skrælles og skæres i stykker på ca. 1½-2 cm. - er der meget hvidt på den, kan det skæres af.
    nødder kan bruges som de er eller ristes på tør pande. Brug dem hele eller grov hakket.
  • Inden servering vendes det hele sammen.