Go Back

Crispy Fried Chicken

Forb. tid3 timer
Ret: Forret, Hovedret, Retter børn kan li, Snack
Antal: 4 personer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

Kylling

  • 700 g kylling
  • 6 dl kærnemælk
  • 2 spsk cayennepeber
  • 2 spsk peber
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk sennepspulver (kan undlades, evt erstat med løgpulver)
  • 1 tsk chili, stødt
  • ½ tsk garam masala (kan undlades)
  • 2 liter olie (gerne vegetabilsk olie)

Panering

  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk cayennepeber
  • 4-6 dl panko eller alm. rasp
  • 3 dl mel

Honning-senneps dressing

  • 3 spsk honning
  • 2 spsk sennep
  • 1 tsk soyasauce

Sådan gør du

  • Bland alle krydderier og kom halvdelen i en frysepose og den anden halvdel er til panering.
  • Skær kyllingen ud i den størrelse du ønsker.
  • Vend kyllingen godt i krydderierne, Lad det gerne ligge lidt i krydderierne og kom så kærnemælk til. Lad det ligge på køl 2-3 timer - gerne natten over.
  • Varm olien op i en gryde til den er ca 170 grader.
  • Vend kyllingen i paneringen og steg den i olien. Stegetiden afhænger af hvilken slags kylling du har valgt og hvor store stykkerne er.
    Det er vigtig at olien ikke er for varm, så bliver paneringen for hurtig gylden og sprød men kyllingen ikke er færdig, samtidig må den heller ikke være for lav. Så bliver paneringen blød og kedeligt.
    Olien skal gerne syde og boble lidt når kyllingen tilberedes, så er olien klar.
  • Lad kyllingen dryppe af på køkkenrulle og serveres med det samme.

Dressing

  • Rør det hele sammen og dressingen er klar.