Go Back

Brunsviger på 30 minutter

Samlet tid30 minutter
Ret: Dessert, kage
Forfatter: Elisabeth Nielsen - Thybomad

Ingredienser

Dej

  • 4 dl vand (lunkent)
  • 800 g hvedemel
  • 80 g gær
  • 80 g sukker
  • 80 g smør eller bagemargerine (blødt eller smeltet)
  • 1-1½ tsk kardemomme

Fyld

  • 500 g brun farin
  • 250 g smør eller bagemargerine
  • 1 dl sirup
  • 3 spsk mælk
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

Fyld

  • Start med at sætte fyldet over ved at smelte fedtstof i en gryde. Resten kommes i og rør godt rundt. Lad det kort koge 1 min. Tag den af varmen og lad den stå, mens dejen laves.

Dej

  • Rør gær ud i vandet.
  • Kom mel i sammen med resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
  • Når dejen er samlet, kom den i en stor bageplade, beklædt med bagepapir. Brug gerne to stykker så der bliver nogle høje kanter, det er så træls at rengøre bagefter, hvis det er løbet ud i ovnen..
  • Tryk dejen helt ud til kanterne, sørg for der er en jævn tykkelse og lav huller i dejen med dine fingrene. (der her elsker mine drenge at være med til :O)
  • Hæld fyldet over dejen og stil den i en kold ovn. Tænd for almindelig ovn 200 grader - bages midt i ovnen ca. 25-30 min.