Go Back

Salt syltet citroner

Forfatter: Elisabeth Nielsen - Thybomad

Ingredienser

  • 7 citroner, økologiske
  • 4 dl grov salt
  • 10 stk sort peberkorn kan undlades
  • 1 glas med tæt låg - ca. ½ liter vigtig at glasset er rent og skoldet godt.

Sådan gør du

  • Tag 5 citroner. Snit et kryds i hver citron fra top til bund, stop 2 cm før bunden, så den sidder sammen.
  • Pres salt ind i citronerne og evt krydderier, hvis du ønsker dette.
  • Læg citronerne tæt sammen i glasset, så de frigiver noget saft ok kom resten af saltet over og evt. krydderier.
  • Pres saft ud af de sidste citroner så de der ligger i glasset er helt dækket af saft.
    Brug evt. skallen fra disse citroner til noget for at de ikke skal gå til spilde. Det kan være saltet citronskal eller kandiseret citronskal eller bare som de er i en ret.
  • Stil glasset køligt og mørkt i mindst en måned inden de bruges. Kan holde sig minimum ½ år.
  • Vend ind imellem glasset og ryst det lidt for at fordele saltet - citronerne skal hele tiden være dækket af saft.
  • Børst saltet af eller skyl citronerne i lidt koldt vand inden brug.