Go Back

Bagt laks med gremolata - krydret med paprika og honning & brændt citron

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Fisk, Forret, Hovedret
Antal: 4
Forfatter: Elisabeth Nielsen - Thybomad

Ingredienser

Laks

  • ca 500 g Laks (den tykke ende)
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Gremolata

  • 1 bundt persille
  • 1 citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Brændt citron

  • 1 citron

Sådan gør du

laks

  • Tjek laksen for ben og fjerne skæl fra kødsiden
  • Skær laksen i 4 lige store stykker og kom det i et fad med bagepapir i bunden (letter rengøringen)
  • Rør honning, olie, presset hvidløg og paprika sammen og kom det over dine laksefileter.
    Drys med salt og peber.
  • Kom laksen i en forvarmet ovn 180 grader i 12-15 minutter
  • imens laves Gremolata

Gremolata

  • Persille, hvidløg og citronskal kørers i en minihakker (eller hak det meget fint med kniv)
  • Kom olien i, kør et par sekunder og smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
    Den er nu klar til komme over laksestykkerne lige inden servering.

Brændt citron

  • Halvere citron og læg den på en meget varm pande (uden fedtstof). Lad den ligge til den bliver lettere brændt, ca. 4-6 min. server sammen med laksen