Go Back

Lakserilette med skvalderkål

Samlet tid10 minutter
Ret: Fisk, Forret, Snack
Antal: 4 personer
Forfatter: Elisabeth Nielsen - Thybomad

Ingredienser

  • 200 g dampet laks, kold
  • 100 g varmrøget laks
  • 1 håndfuld skvalderkål (små nye, er de bedste)
  • 2 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt)
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep (stærk)
  • 1 spsk rødløg (fint hakket)
  • 1 spsk kapers (fint hakket - kan undlades)
  • 1 citron
  • til pynt: små skvalderkål, dild, agurk, radiser og revet citronskal

Sådan gør du

  • Skær din varmrøget laks i grove tern (alt efter smag og behag) og brug to gafler til at dele din kolde dampet fisk i små stykker.
  • Hæld kogende vand over dine skvalderkål og lad dem dryppe af i en sigte til de er kolde og duppes lidt tørres. Hakkes godt og rør sammen med de andre ingredienser.
    Smag til med salt og peber og citron
  • Server ovenpå et stykke ristet rugbrød, baguette, blinis, røsti, vaffel, vandbakkelse eller et salatblad.
    Pynt af med friste skvalderkål, dild, agurk, radise og lidt revet citronskal. Brug hvad du har, det vigtigste er at der kommer lidt farve på den lidt kedelig hvide masse, det gør den bare så meget mere indbydende og så giver det selvfølgelig noget smag til.