Go Back

Fuglereder af marengs

Samlet tid2 timer
Ret: Dessert
Antal: 6 stk
Forfatter: Elisabeth Nielsen - Thybomad

Ingredienser

Maregns fuglereder

  • 4 stk æggehvider (ca. 150 g)
  • 250 g flormelis
  • 2 dråber eddike (eller citronsaft)
  • 1 kvsp salt
  • 1 spsk hasselnødder
  • 1 dl saltkaramel

Fyld

  • 3 dl vaniljecreme eller flødeskum
  • ca. 300 g frisk frugt efter eget valg. (jeg brugte jordbær, hindbær og cantaloup melon)
  • 6 kugler vaniljeis

Pynt

  • lidt mørk chokolade til at rive over og citronmelis kryddeurt (kan undlades)

Sådan gør du

Maregns fuglereder

  • Rør æggehvider, eddike og salt stive (til der begynder at dannes toppe når du fjerner piskeren)
    Du skal bruge røremaskine eller håndmixer, der skal piskes meget!
  • Kom nu en spiskefuld flormelis i ad gangen - mens der piskes. Når det hele er kommet i piskes der til maregnsen er blevet godt fast og sej - gerne 2-5 min.
    Din maregns skal væres skinnende og glat at se på
  • Du kan nu vælge at komme din maregns i en sprøjtepose med tyl (det kan ikke betale sig hvis du vil komme karamel i) eller lav 6 klatter på en bageplade med bagepapir der er drysset med lidt flormelis.
    Brug en ske til at lave en fordybning i dine reder, kom 1 spiseskefuld saltkaramel ud over hver rede og rør det en lille smule ind i maregnsen med enden af skeen - ikke for meget.
  • Drys hasselnødder over dine fuglereder.
  • Bages ved 100 grader, varmluft i 1½ time.
    De må helst ikke få farve. Lad dem køle helt af inden du bruger dem.
  • Kan opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur så du kan sagtens lave dem nogle dage i forvejen. Skal de opbevares i længere tid, skal de være uden saltkaramel.
  • Fyld dine maregns reder og kom lidt saltkaramel over. Pynt af med revet chokolade og citronmelis - serveres med det samme.