Go Back

Ærtepesto

Ret: Tilbehør
Antal: 1 lille portion
Forfatter: Elisabeth Nielsen - Thybomad.dk

Ingredienser

  • 80 g ærter
  • 30 g pinjekerner (eller andre nødder)
  • 15 g parmesan ost
  • ½ fed hvidløg
  • ½-1 dl olivenolie
  • ¼-½ citron
  • salt, peber og evt. lidt frisk basilikum eller anden krydderurt (kan undlades)

Sådan gør du

  • Hæld noget kogende vand over ærterne, hvis de er frosne.
  • Brug en minihakker til en stavblender. Kør ærter, pinjekerne evt. krydderurt og hvidløg til det er godt hakket.
  • Tilsæt olivenolie og kør lidt igen.
  • Til sidst tilsættes ost og noget af citronsaften.
  • Smag til med salt og peber og kom mere olie og citron i efterbehov til du er tilfreds med smagen og konsistensen.