Go Back

Sommer salat med lynbagte rabarber

Ret: Salat, Tilbehør
Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 1 liter skvalderkål (eller anden salat)
  • 4 grønne asparges
  • 1 æble
  • 1 rabarber
  • ½ agurk
  • 2 tsk honning
  • krydderurter - jeg har brugt dild og citrontimian

Sådan gør du

  • Pluk dine skvalderkål, gå efter de små nye skud. Skyld dem godt og dup dem tørre.
  • Skyl din rabarber stængel, skær den i stykker på 3-4 cm. Er det en tyk stængel, flæk den på langs.
    Kom honning på din rabarber stykker, på begge sider og læg dem på en bageplade med bagepapir.
    Bages 5-7 min ved 140 grader - lad dem køle af.
  • Del din agurk og udhul dem med en teske så du får "halvmåner" når du skær dem.
  • Rens dine asparges godt for jord og skær dem. Jeg har har skåret de øverste 5 cm (med hoved) af og flækket dem på langs. resten har jeg skåret i stykker på ca. 1 cm
  • Æblet skæres i både og derefter i tynde skiver.
  • Anret salaten i en skål eller fad. Slut af med at ligge de lange asparges stykker med hoved, rabarber og krydderurter på. Serveres med en vinaigrette eller dressing til.