Go Back

Jordbær & hyldeblomst eddike

Antal: 1 flaske
Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 100 g modne røde jordbær
  • 5 hyldeblomst skærme
  • 4 dl æblecider eddike (eller anden eddike)

Sådan gør du

  • Rens dine jordbær og skær dem i halve eller kvarte. Ryst dine hyldeblomsts skærme og lad dem eventuel ligge på bordet lidt inden brug (så alle dyr er kravlet af). Klip blomsterne af stilkene.
  • Brug et glas der er skoldet og med lufttæt låg. Kom hyldeblomster i først, dernæst jordbær og hæld eddike over så det dækker.
  • Lad det trække i 1-2 uger.
    Filtre din eddike i et klæde eller gennem et kaffefilter. Det tager lidt tid men gør eddiken flot klar og uden grums. Kom den i en ren flaske (skoldet).
    Eller:
  • Kog det hele et par minutter og filtrer, dette gør smagen mere intens og forlænger holdbarheden. Du kan bruge din eddike med det samme.