Go Back

Ribssnitter med chiafrø

Antal: 16 stk
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

Fyld:

  • 350 g ribs
  • 80 g sukker
  • 1-2 spsk maizenamel

Topping:

  • 40 g hvid chokolade (hakket)
  • 30 g hasselnødder (hakket)
  • eventuel ribs til pynt

Dej:

  • 200 g hvedemel
  • 200 g smør (i tern og helst koldt)
  • 40 g chiafrø
  • 100 g brun farin
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt

Sådan gør du

  • Start med at vende dine ribs i sukker og maizenamel i en skål. Lad det så på bordet til du skal bruge det.
  • Lav din dej som er en crumbledej. Kom alt i en skål og brug hænderne til at smuldre smørret i de andre ingredienser til det hele er noget "smulder". Dejen skal ikke være en samlet dej.
  • Tag godt det halve af din smuldredej og kom det i en bradepande (ca. 20 x 30 cm.) som er beklædt med bagepapir.
    Klem dejen lidt sammen i bradepanden, så det bliver en lidt fast bundt. (se evt. billedet, hvis du er i tvivl)
  • Fordel dine ribs jævnt hen over bunden og hæld derefter resten af din smulderdej hen over ribsene, så det dækker så nogenlunde i et jævnt lag.
    Drys hasselnødder og hvid chokolade over og bag kagen i 35-40 minutter i en forvarmet ovn på 190 grader varmluft.
  • Når kagen er bagt, så lad den stå på bordet og køle af. Skær den ud i den størrelse du vil have dine snitter - jeg fik 16 stykker. Pynt eventuel med friske ribs.
    Server gerne med lidt cremefraiche eller is til.