Go Back

Rejeroulade

Antal: 6 personer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

Fyld:

  • 200 g rejer
  • 2 dl cremefraiche
  • 1½-2 dl mayonnaise
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 tsk citronsaft & skal af ½ citron (økologisk)

pynt (forslag):

  • 2 æg (kogt, smilende)
  • 1 citron (skåret i både)
  • salt og peber
  • krydderurter (f.eks. dild, persille, purløg, fennikel, skovsyre eller brøndkarse m.m)
  • Salat, evt. agurk og tomater

Spinat dej:

  • 120 g spinat (hakket, frost)
  • 60 g smør (eller margarine)
  • 4 dl sødmælk
  • 3 æg
  • 1 dl mel
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bagepulver

Sådan gør du

Spinat dej:

  • Smelt fedtstof i en gryde, kom mel i og lade det "bage af" i nogle minutter - mens du rører.
  • Kom mælken i lid ad gangen men der røres godt med et piskeris. Når alt mælken er tilsat så lad det koge et par minutter, tag gryden af varmen og lad det stå og køle lidt af inden æggene skal i.
  • Spinaten skal være optøet (kom den evt i microovnen 1-2 minutter)
    Klem væsken godt ud af spinaten enten i en sigte eller mellem hænderne.
  • Rør spinat i dejen sammen med salt og bagepulver.
  • Kom æggeblommer i én ad gangen og rør det godt sammen med piskeris eller en dejskraber.
  • Pisk æggehvider stive og vend ⅓ i dejen med en dejskraber. Du behøver ikke være så forsigtig her.
    Vend resten af æggehviderne i - denne gang forsigtigt, for at bevare luften i æggehviderne.
  • Kom dejen ud på en bageplade, beklædt med bagepapir (ca 30 x 40 cm).
  • Bages 20-25 minutter i en forvarmet ovn på 200° almindelig ovnvarme.
  • Når bunden er bagt, tages den ud og står på bordet med et viskestykke over som er gjort vådt og vredet god.
  • Hak dild og purløg, rør dressingen sammen og kom rejerne i en sigte - klem forsigtig lidt væde ud af dem (hvis det er lagerejer).
  • Når bundet er kølet af så smør dressing over bunden, fordel rejerne og rul rouladen sammen. Brug bagepapiret til at stramme med. Pak det i stanniol (gerne lidt stram så den forbliver rund) og stil rouladen på køl (helst et par timer, så den når at blive koldt og fast) til den skal anrettes.

Anretning:

  • Skær rouladen i skiver og anret den ovenpå noget salat. pynt af med æg og krydderurter og server gerne med et godt stykke brød til.