Er fisken ikke renset skal du gøre det. Skyl din pighvar og tør den med køkkenrulle.
Skær smørret i tern og citronen i skiver.
Tag et fad eller en bradepande med bagepapir i og lav en bund af halvdelen af krydderurterne, smør og citron.
Skær et snit i din pighvar fra hoved til hale - det er for at den skal tilberede ens .Kom 1 spsk. salt på hver side af din pighvar og læg den i fadet ovenpå din krydderurter bund. Kom samme lag af krydderurter, smør og citron ovenpå fisken. Hæld hvidvin ved og læg stanniol over så det slutter tæt. Skal have 35-40 minutter i en forvarmet ovn 180 grader. Tiden er vejledende, da det afhænger af ovn og størrelsen på fisken(e). Brug en kødnål til at stikke ned midt i fisken og mærk om den er varm, så er fisken klar. Server f.eks. med nye kartofler, grøntsager og en en smørsovs eller hollandaisesovs til.