Go Back

Ovnbagt Pighvar

Antal: 8 personer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 1 pighvar (3 kg - eller 2 mindre fisk)
  • 1 pk smør
  • 3 dl hvidvin (drik resten)
  • 1 bundt timian
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt dild
  • 1 fennikel
  • 1 citron (økologisk)
  • 2 spsk grov salt

Sådan gør du

  • Er fisken ikke renset skal du gøre det. Skyl din pighvar og tør den med køkkenrulle.
  • Skær smørret i tern og citronen i skiver.
  • Tag et fad eller en bradepande med bagepapir i og lav en bund af halvdelen af krydderurterne, smør og citron.
  • Skær et snit i din pighvar fra hoved til hale - det er for at den skal tilberede ens .
    Kom 1 spsk. salt på hver side af din pighvar og læg den i fadet ovenpå din krydderurter bund. Kom samme lag af krydderurter, smør og citron ovenpå fisken. Hæld hvidvin ved og læg stanniol over så det slutter tæt.
  • Skal have 35-40 minutter i en forvarmet ovn 180 grader.
    Tiden er vejledende, da det afhænger af ovn og størrelsen på fisken(e). Brug en kødnål til at stikke ned midt i fisken og mærk om den er varm, så er fisken klar.
  • Server f.eks. med nye kartofler, grøntsager og en en smørsovs eller hollandaisesovs til.