Go Back
porse snaps af rakler og blade
Udskriv
5 fra 1 stemme

Porse Snaps

Porsesnaps har en dejlige smag der går til både en sildemad, varme retter eller som en skarp morgenbitter. Derudover er den nem at lave. Den smukke, gyldne snaps kan nemlig laves næsten året rundt. Der findes næsten ligeså mange måder at lave den på, som der findes snapsebryggere, men med porse er der stort set altid garanti for succes uanset hvilken fremgangsmåde du bruger. Her er et bud på en nem og hurtig snaps der passer til en god julefrokosten, tapas eller hyggestunder, hvor du nyder en god kryddersnaps.
Antal: 1 flaske
Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 1-2 dl porserakler eller
  • 3-4 dl porseblade
  • 1 flaske vodka eller smags neutral snaps
  • 1 liters beholder med lufttæt låg

Sådan gør du

  • Kom porse i dit glasset og tilsæt snaps eller vodka.
    Lad den trække minimum 7-14 dage. (du kan finde opskrifter hvor porsen skal trække fra 4 dage og helt op til 1 år.
  • Smag på snapsen under processen, til du finder den der passer til din smag. Hvis du gerne vil have en lidt kraftigere smag kan du lade den stå lidt længere. Hvis smagen er for kraftig kan du fortynde den med mere snaps eller vodka.
    Filtrer din snaps ved at lade det løbe igennem et kaffefilter 1-2 gange og din porse snaps er klar til servering. Men den bliver kun bedre af at stå.
  • Bruger du tørrede rakler eller blade skal trække tiden kortes af.
    Bladene skal ofte trække lidt længere, men allerede efter et par uger har man en fin snaps.
  • Du kan også runde porse smagen af med lidt honning, hvis du ikke er så vild med den kraftige porsesmag. Start med ca. 1 spsk. honning til en flaske, du kan altid komme mere i.
  • Jo længere tid din snaps får lov at stå nu, jo bedre bliver den.
    Smagen på porse er forskelligt rundt om i landet og afhænger meget af tækketid, mængden af porse m.m. - så uanset hvad er din snaps helt unik og din egen!