Go Back

Appelsin marmelade med havtorn

Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 6-7 appelsiner (økologiske - ellers vask dem godt)
  • 3 dl sukker
  • 4 dl vand
  • 130 g havtorn
  • evt. en vaniljestang

Sådan gør du

  • Skyl appelsiner. skær 'bunden' af hver appelsin, så de står fast når du skal skære skallen af.
    Skær skallen af, følg rundingen på appelsinen og VIGTIG undgå så vidt muligt, at få det hvide af appelsinen med (det er meget bittert). ellers kan det skæres af skallen bagefter.
  • Blancher din appelsinskal minimum 3 gange (hurtig opkog i rent vand) og skær dem i strimler.
  • Skær både ud af appelsinkødet. Undgå igen at få noget af det hvide med.
  • Appelsinskal og appelsinkødet kommes i en ren gryde sammen med 3 dl vand og sukker.
    Vælger du at komme en vaniljestang i så flæk den og skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom gerne både korn og stang i gryden.
  • Kog havtorn op med 1 dl vand i en anden gryde og lad det simre 10-15 min. Kom det gennem en sigte ned i gryden til appelsin, klem godt med en ske så alt saften kommer ud af bærrene. (du kan gemme kompotten og lave saft af den).
  • Lad det stå og simre i en times tid. Det skal have en konsistens der ligner honning. Så du kan selv vurdere, når konsistensen er ved at være der.
  • Blendes let (fjern vaniljestang inden) og kommes i skoldet glas med tæt låg på.
    Du kan med fordel komme vaniljestang ned i glasset igen, sammen med marmeladen.