Go Back

Fastelavnsboller af Vanbakkelser

Nem opskrift på luftige og lækre boller, der ikke falder sammen. De kan fyldes med lige det du har lyst til. Kan godt fryses efter de er bagte men så længe holder de ikke herhjemme, de bliver spist lynhurtigt ;O)
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Dessert, Snack
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 2,5 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g mel
  • 4 æg
  • 1 knsp salt (kan undlasdes)

Sådan gør du

  • Kom vand og smør i en gryde og varm og til smørret er smeltet og det koger. Tag gryden af varmen og lad det står og køle lidt af (ca 10-15 min) inden æggene skal i
  • Sigt melet for at undgå klumper og kom det i gryden. rør godt med grydeske eller håndmixer (dejkroge) til det slipper kanten fra gryden og samles i en "klump"
  • Pisk æggene sammen med en gaffel og hældet i gryden lidt efter lidt mens det røres godt sammen, inde der tilsættes mere æg, med en grydeske (eller håndmixer/røremaskine - jeg kan godt lide at gøre det med ske for at have føling med det) - det er ikke sikkert at alt ægget skal bruges!
    Det kan godt se ud som om dejen skiller, men det skal bare røres godt sammen.
  • Dejen skal have en glat og smidig, må ikke være for flydende, så får du klatkager. Konsistensen skal være så den akkurat lige kan holde formen når den sprøjtes ud på pladen.
    Kom et par dutter på selve bagepladen for at holde bagepapiret på plads, så er det nemmere at sprøjte ud uden at bagepapiret rutsjer rundt.
  • Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose eller en frysepose hvis du ikke har en sprøjtepose, brug evt. en tyl hvis du vil har striber m.m. dyp din finger i lidt vand og klem toppene ned så vandbakkelserne ikke bliver spidse, vandet gør at det ikke klistre fast til fingrene.
  • Husk at have afstand, da vandbakkelse hæver en del (ca. dobbelt str.) under bagning og kun én plade ad gangen.
  • Bages midt i ovnen ved 210 grader (almindelig ovn) de første 5 min, så skures ned til 200 grader i ca. 20-30 min til de er let gyldne, de må ikke blive for mørke, så hold øje med dem.
    Lad vandbakkelserne køle af inden du fylder dem.
  • Jeg har brugt hjemmelavet vaniljecreme (opskrift her), fødeskum, hakket chokolade og brombær i mine men du kan komme lige det i som du har lyst til. F.eks. bærskum, citron eller chokolade creme, mousse, marcipan, praline, saltkaramel, frisk frugt m.m. 
  • TIP  Vandbakkelsesdejen kan laves i god tid og opbevares op til et døgn i køleskabet i en sprøjtepose eller frysepose med knude på.
    Du kan også sprøjte dem ud, fryse dem og bage dem efterhånden som du skal bruge dem. Vandbakkelserne kan også bages og fryses ned (uden fyld) tø dem op og varm vanbakkelserne kort i ovnen inden brug.

Noter