Go Back

Stikkelsbær marmelade med brandy

Lækker stikkelsbær marmelade der er tilsat lidt brandy - du kan også bruge rom eller en likør m.m. Den er super lækker på en mad eller i desserter som trifli eller kakaosnitter m.m.
Du kan bruge både de modne røde bær og de grønne. Jeg har her valgt at bruge nogle halvmodne bær.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 500 g halvmodne stikkelsbær
  • 350 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • ½ citron skal + saft
  • 1 dl hyldeblomstsaft eller vand
  • 2 spsk brandy

Sådan gør du

  • rens stikkelsbærene, nip stilk og den brune "blomst" af hvert bær.
  • flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, ælt kornene med 1 tsk af sukkeret så kornene skilles ad og det bliver til en paste.
  • kom det hele på nær brandy i gryden og varm langsom op til det koger. Lad det simre i 30-40 min. Skum af undervejs. Kom nu Brandy i og lad det simre yderligere 5 min.
  • skold dine glas og låg. kom lidt vodka eller atamon i og ryst det rundt i glasset - det forlænger holdbarheden. Alternativ, frys det ned i små portioner. Kom det på små glas til køleskabet, når der er åbnet for glasset kan marmeladen holde sig ca et par uger.
  • kom marmeladen i de rene glas og sæt låg på med det samme.