Stikkelsbær marmelade med brandy

Frugt og alkohol fungere godt sammen i min verden! Jeg kan rigtig godt lide at bruge feks wiskey i min karamelsovs, kom også videre til min audition til masterchef med en pannacotta med akvavit og her er der kommet lidt brandy i marmeladen – det kunne også være feks rom eller hvad du har lyst til at forsøge dig frem med.

Se andre opskrifter med Stikkelsbær her: Stikkelsbær og jordbær Sirup Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanelSyltet grønne stikkelsbærStikkelsbær Chutney

Stikkelsbær marmelade med brandy

lækker stikkelsbær marmelade der er tilsat lidt brandy – du kan også bruge feks rom eller likør m.m. den er god på en mad eller i desserter som feks trifli eller kakaosnitter m.m.
Du kan bruge både de modne røde bær og de grønne. Jeg har her valdt at bruge nogle halvmodne bær.
Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t

Ingredienser

  • 500 g halvmodne stikkelsbær
  • 350 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • ½ citron skal + saft
  • 1 dl hyldeblomstsaft eller vand
  • 2 spsk brandy

Sådan gør du

  • rens stikkelsbærene, nip stilk og den brune "blomst" af hvert bær.
  • flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, ælt kornene med 1 tsk af sukkeret så kornene skilles ad og det bliver til en paste.
  • kom det hele på nær brandy i gryden og varm langsom op til det koger. Lad det simre i 30-40 min. Skum af undervejs. Kom nu Brandy i og lad det simre yderligere 5 min.
  • skold dine glas og låg. kom lidt vodka eller atamon i og ryst det rundt i glasset – det forlænger holdbarheden. Alternativ, frys det ned i små portioner. Kom det på små glas til køleskabet, når der er åbnet for glasset kan marmeladen holde sig ca et par uger.
  • kom marmeladen i de rene glas og sæt låg på med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.