Go Back

Salt karamel sauce

Samlet tid30 minutter
Ret: Dessert, Tilbehør
Forfatter: Elisabeth nielsen - Thybomad

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 3 spsk vand
  • 50 g smør (ikke margarine)
  • 1 dl fløde
  • salt

Sådan gør du

  • Smelt sukker i en gryde. start på middel/høj varme og når det begynder at smelte i kanterne skru lidt ned på middel varme.
  • Rør IKKE i dit sukker før det er næsten helt smeltet. Ryst ind imellem gryden og drej den lidt i luften, for at få det vendt sammen.
    Kunsten er at få sukkere smeltet uden det brænder på!
    Farven på dit smelet sukker må gerne blive en mørk rav/gyldenbrun farve. Den bliver lysere når fløde og smør kommer i.
  • Lun dit vand i en gryde eller i et glas i microovnen. Det samme med fløden.
  • Tilsæt vand til dit smeltet sukker, under omrøring med et piskeris. Lad det koge et minut.
  • Fløden tilsættes nu også mens du rører. Lad det koge et minut eller to.
  • Kom smør i mens du rører og det koges et par minutter igen. Du kan sigte din karamel sauce, hvis du vil være sikker på der ikke er klumper i.
    Når din karamel sauce køles ned, bliver den mere tyk! Så den må gerne virke lidt flydende nu.
    Lad den køle af ved stuetemperatur. Har du travlt så kan du køle den af over et isbad mens du rører i den.
  • Vendt med at smage til med salt til din karamel sauce har en temperatur, hvor du kan smage på den uden at brænde dig.