Go Back

Mælkebøtte Sirup

Ret: dressing
Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 60-70 stk mælkebøtte hoveder (udsprunget)
  • 1 liter vand
  • 1 stk citron
  • ca 500 g sukker

Sådan gør du

  • Pluk de gule blade af mælkebøtte hovederne. Ryst dem inden for at få de små dyr af.
    Undgå helst at få det grønt eller stilk med, da det smager bittert.
  • Skræl citronen med en kartoffelskræller - undgå at få det hvide med, da det også er bittert.
  • Bring vand, mælkebøtte og citronskal plus saften fra ½ citron i kog og lad det simre ca. 30-45 min.
  • Si citronskal og mælkebøtte fra og vej saften.
    Du skal bruge ligeså meget sukker som der er saft.
  • Bring saft og sukker i kog. Det er vigtig at det ikke koger ved for høj varme, da sukker så begynder at karamellisere. Kom eventuel mere citronsaft i så det ikke bliver for sødt.
    Lad det små koge til det begynder at tykne lidt. Du kan lave en test på konsistensen ved at komme noget sirup på en tallerken og stille det i køleskabet. Sirup bliver altid mere fast når den bliver kold.
    Bliver din sirup for tyk kan du tynde den op med noget vand. Er den for tynd, så kog den noget mere ind.
  • Siruppen kommes på flaske eller glas som er skoldet og eventuel med lidt atamon.