Mælkebøtte sirup – frisk og skøn honning agtig smag

Mælkebøtte sirup – frisk og skøn honning agtig smag

8. juni 2020 Dessert Dressing - Dip Tilbehør 0
mælkebøtte sirup thybomad

Der er fyldt med flotte og sommerlige mælkebøtter alle steder lige nu. Den gule blomst kan bruges til at lave en vidunderlig sirup af. Du kan også bruge mælkebøtter i din salat. De mindste mælkebøtteblade er mildest. De store kan godt være lidt bitre i det. Det er smag og behag hvad man kan lide. Bland dem gerne med andre former for salat – måske lidt skvalderkål.

Mælkebøtte siruppen kan bruges på din morgen mælkeprodukt, desserter, på dine pandekager, i din koldskål, til kager og hvor du ellers ville bruge sirup. Smager også rigtig godt sammen med ost.

Når du har samlet dine mælkebøtter, så ryst den forsigtig for at undgå de små dyr. Du skal kun bruge det gule i blomsten – undgå at få noget af det grønne med, da det smager ret bittert.

Pluk bladene af dine mælkebøtter med det samme. De lukker sig ret hurtigt og så er det lidt besværligt at plukke de gule blade af.

Mælkebøtte Sirup

Ret: dressing
Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 60-70 stk mælkebøtte hoveder (udsprunget)
  • 1 liter vand
  • 1 stk citron
  • ca 500 g sukker

Sådan gør du

  • Pluk de gule blade af mælkebøtte hovederne. Ryst dem inden for at få de små dyr af.
    Undgå helst at få det grønt eller stilk med, da det smager bittert.
  • Skræl citronen med en kartoffelskræller – undgå at få det hvide med, da det også er bittert.
  • Bring vand, mælkebøtte og citronskal plus saften fra ½ citron i kog og lad det simre ca. 30-45 min.
  • Si citronskal og mælkebøtte fra og vej saften.
    Du skal bruge ligeså meget sukker som der er saft.
  • Bring saft og sukker i kog. Det er vigtig at det ikke koger ved for høj varme, da sukker så begynder at karamellisere. Kom eventuel mere citronsaft i så det ikke bliver for sødt.
    Lad det små koge til det begynder at tykne lidt. Du kan lave en test på konsistensen ved at komme noget sirup på en tallerken og stille det i køleskabet. Sirup bliver altid mere fast når den bliver kold.
    Bliver din sirup for tyk kan du tynde den op med noget vand. Er den for tynd, så kog den noget mere ind.
  • Siruppen kommes på flaske eller glas som er skoldet og eventuel med lidt atamon.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?