Go Back

Syltet grønne tomater

Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 500 g grønne tomater
  • evt. lidt atamon

Grundopskrift på syltelage til grønne tomater:

  • 3 dl eddike (jeg bruger alm. lager eddike)
  • 2 dl vand
  • 500 g sukker
  • 1 spsk sort peberkorn
  • 1 spsk sennepskorn

Ekstra krydderi:

  • glas 1) chili (½, afhænger af styrke)
  • glas 2) rosmarin (1 lille gren)
  • glas 3) citron timian (lille håndfuld)

Krydderier jeg bruger til forskellige smags variationer:

  • Vaniljestang
  • kanelstang
  • kardemomme kapsler
  • allehånde
  • stjerneanis
  • salvie
  • estragon m.m.
  • romsmarin
  • chili
  • timian

Sådan gør du

  • Alle ingredienser til syltelagen kommes i en gryde og koges op til sukker er opløst.
  • De grønne tomater prikkes med en gaffel så syltelagen kan tække ind. Er tomaterne store kan du vælge at halvere dem.
  • Kom de grønne tomater i lagen og lad dem koge med i 5 minutter.
  • Kom det hele i skoldet glas (evt. med lidt atamon) og tilsæt evt. ekstra krydderier. Sæt låg på med det samme.
    De skal helst trække 2 uger inden de er klar til brug.
    Opbevares køligt og mørkt.
    Er glasset skoldet godt og det er uåbnet, kan det sagtens holde sig i et år.