Syltet grønne tomater -Grundopskrift & forslag til krydderurter

Syltet grønne tomater -Grundopskrift & forslag til krydderurter

20. oktober 2020 Tilbehør 0
syltet grønne tomater
Tryk for at give stjerner
Stjerner i alt
Grønne tomater kan altså noget! Når sommeren er ved at gå over i efterår og står jeg altid med en portion grønne tomater. De når aldrig helt at blive modne. Dem sylter jeg og de kan holde sig til næste års tomathøst.

Brug de grønne syltet tomater til retter hvor du ellers ville bruge surt til tapas, frikadelle, smørrebrød, fisk, kylling, hotdogs, burger, tortillia, sandwich og også i salater m.m. De er gode til stærke retter som kræver et syrligt og lidt sødt modspil.

Se også min opskrift på SYLTET RØDLØGSYLTET GRØNNE JORDBÆRSYLTET GRØNNE STIKKELSBÆRSALT SYLTET CITRONER

Syltet grønne tomater

Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 500 g grønne tomater
  • evt. lidt atamon

Grundopskrift på syltelage til grønne tomater:

  • 3 dl eddike (jeg bruger alm. lager eddike)
  • 2 dl vand
  • 500 g sukker
  • 1 spsk sort peberkorn
  • 1 spsk sennepskorn

Ekstra krydderi:

  • glas 1) chili (½, afhænger af styrke)
  • glas 2) rosmarin (1 lille gren)
  • glas 3) citron timian (lille håndfuld)

Krydderier jeg bruger til forskellige smags variationer:

  • Vaniljestang
  • kanelstang
  • kardemomme kapsler
  • allehånde
  • stjerneanis
  • salvie
  • estragon m.m.
  • romsmarin
  • chili
  • timian

Sådan gør du

  • Alle ingredienser til syltelagen kommes i en gryde og koges op til sukker er opløst.
  • De grønne tomater prikkes med en gaffel så syltelagen kan tække ind. Er tomaterne store kan du vælge at halvere dem.
  • Kom de grønne tomater i lagen og lad dem koge med i 5 minutter.
  • Kom det hele i skoldet glas (evt. med lidt atamon) og tilsæt evt. ekstra krydderier. Sæt låg på med det samme.
    De skal helst trække 2 uger inden de er klar til brug.
    Opbevares køligt og mørkt.
    Er glasset skoldet godt og det er uåbnet, kan det sagtens holde sig i et år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?