Syltet grønne tomater -Grundopskrift & forslag til krydderurter
Grønne tomater kan altså noget! Når sommeren er ved at gå over i efterår og står jeg altid med en portion grønne tomater. De når aldrig helt at blive modne. Dem sylter jeg og de kan holde sig til næste års tomathøst.
Brug de grønne syltet tomater til retter hvor du ellers ville bruge surt til tapas, frikadelle, smørrebrød, fisk, kylling, hotdogs, burger, tortillia, sandwich og også i salater m.m. De er gode til stærke retter som kræver et syrligt og lidt sødt modspil.
Se også min opskrift på SYLTET RØDLØG – SYLTET GRØNNE JORDBÆR – SYLTET GRØNNE STIKKELSBÆR – SALT SYLTET CITRONER
Syltet grønne tomater
Ingredienser
- 500 g grønne tomater
- evt. lidt atamon
Grundopskrift på syltelage til grønne tomater:
- 3 dl eddike (jeg bruger alm. lager eddike)
- 2 dl vand
- 500 g sukker
- 1 spsk sort peberkorn
- 1 spsk sennepskorn
Ekstra krydderi:
- glas 1) chili (½, afhænger af styrke)
- glas 2) rosmarin (1 lille gren)
- glas 3) citron timian (lille håndfuld)
Krydderier jeg bruger til forskellige smags variationer:
- Vaniljestang
- kanelstang
- kardemomme kapsler
- allehånde
- stjerneanis
- salvie
- estragon m.m.
- romsmarin
- chili
- timian
Sådan gør du
- Alle ingredienser til syltelagen kommes i en gryde og koges op til sukker er opløst.
- De grønne tomater prikkes med en gaffel så syltelagen kan tække ind. Er tomaterne store kan du vælge at halvere dem.
- Kom de grønne tomater i lagen og lad dem koge med i 5 minutter.
- Kom det hele i skoldet glas (evt. med lidt atamon) og tilsæt evt. ekstra krydderier. Sæt låg på med det samme.De skal helst trække 2 uger inden de er klar til brug.Opbevares køligt og mørkt. Er glasset skoldet godt og det er uåbnet, kan det sagtens holde sig i et år.