Go Back

Grønkålschips

Tilb. tid15 minutter
Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 5-6 grønkålsblade
  • 1-2 spsk olie
  • ⅓-½ tsk salt
  • ½ tsk sennepspulver (kan undlades)

Sådan gør du

  • Pluk store stykker af grønkålsbladene og kassér stokken. Har prøvet at bage hele bladet (den stok) men synes det er nemmere at styre når grønkålsbladet er delt i mindre stykker. Men det kan du jo gøre som du vil.
  • Skyl din grønkål og ryst dem godt. Lad dem evt. lige dryppe lidt af på et viskestykke.
  • Jeg kommer olien i mine hænder og gnider det godt rundt på grønkåls stykkerne.
  • Kom dit grønkål på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg kommer altid 'forsiden' ned mod pladen. Det er nemmere at styre afbagningen når de vender sådan. Jeg synes tit at det yderste 'krøllede' på grønkålen nemt bliver brunt og brænder på inden grønkålschipsene er færdigbagte - det smager ikke så godt og det undgår jeg ved at den vender sådan.
  • Bages 5-7 minutter ved 170 grader (alm ovn).
    De skal være sprøde - men ikke brune. Hold øje med dem undervejs og tag en ud og mærk på den, hvis du er i tvivl.
    Bagetiden afhænger af ovn og størrelsen på dit grønkål.