Go Back

Chili con carne

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 20 minutter
Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 2 ds hk. tomater
  • 1 ds kidney bønner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1-2 spsk farin
  • 1 spsk kakaopulver (ægte)
  • 1 rød chili eller 1-2 tsk. chili flager/stødt (brug det du er tryg ved)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1-2 tsk kanel
  • 1 tsk koriander
  • salt og peber

Tilbehør

  • kogt ris eller nachos, cremefraiche, eventuel naanbrød og frisk koriander eller persille

Sådan gør du

  • Hak gulerødder, løg, peberfrugt og hvidløg.
  • Svits det i en gryde. Start med løg og gulerødder til løgene bliver klare. Tilsæt derefter peberfrugt samt hvidløg (plus chili, hvis du bruger frisk) og svits det med et par minutter.
  • Kom krydderier i og svits det med et par minutter mens du rører.
  • Herefter kommes de øvrige ingredienser minus bønner i og lad det stå og simre 30-60 minutter gerne flere timer..
    Smag til med salt og peber. Juster måske syren (balsamico), bitterheden (kakao) og sødmen (farin) - smag, smag og smag.
    Skyl dine bønner i koldt vand og kom dem i 10 min før servering.
  • Serveres med ris eller nachos og en klat cremefraiche, drys evt. med krydderurt. Det er også godt med et naanbrød til.