Go Back

Julesnaps med appelsin, kaffe og kanel

Ret: snaps
Keyword: julesnaps, kryddersnaps, snaps
Antal: 1 flaske
Forfatter: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Equipment

  • 1 stort patentglas
  • kaffefilter

Ingredienser

  • 1 flaske vodka eller smagsneutral snaps
  • 1 appelsin (økologisk)
  • 30 kaffebønner
  • 3 kanelstænger
  • 40 g rørsukker eller honning

Sådan gør du

  • Skyl din appelsin og prik 20-30 huller i den med en gaffel eller spidsen på en kniv, så du kommer helt ind til frugtkødet.
  • Kom appelsin, kaffebønner og kanelstænger i et stort patentglas og hæld vodka/snaps over, Luk låget til så det er lufttæt.
    Lad det stå og trække i 30-40 dage.
    Ryst glasset jævnligt.
  • Filtrer din snaps gennem et kaffefilter, gerne to gange, så bliver den mere klart. Det kan godt tage lidt for snapsen at løbe igennem.
    Hæld din snaps på flaske og tilsæt sukker eller honning. Lad det stå og trække til det er opløst, gerne længere.