Julesnaps med appelsin, kaffe og kanel

Julesnaps med appelsin, kaffe og kanel

4. august 2022 Snaps 2
julesnaps thybomad appelsin kaffe kanel
En god julesnaps hører sig til på bordet til julefrokosten. Denne kryddersnaps er med appelsin, kaffe og kanel som giver en skøn smag af jul og hygge. Kombinationen af den varme julesmag og let sødme tager også lige toppen at skarpheden. Hvilket gør den lidt ekstra lækker og til en af mine ynglings julesnapse.

Det at give din snaps tid til at trække, gør den mere rund og tid til at udvikle smag og aroma. Derfor laver jeg altid mine julesnapse nu, her midt sommer. For selv efter at dine smagsgivere er taget op fra din kryddersnaps, så gør tiden bare noget godt for din snaps. Dermed sagt – det er bare at komme i gang og få sat noget kryddersnaps i proces.

Det er også lige nu sæson for at få samlet porseblade og grønne valnødder til din kryddersnapse. Har du ikke mulighed for selv at samle det, kan du købe både grønne valnødder og porse på nettet hos Rune-Jakobsen Design her.

Julesnapsen kan selvfølgelig bruges til alle anledninger året rundt, når der skal hygges lidt ekstra og nydes en god kryddersnaps.

Du kan også se mine opskrifter på VALNØDDESNAPS HER & PORSESNAPS HER

Julesnaps med appelsin, kaffe og kanel

Ret: snaps
Keyword: julesnaps, kryddersnaps, snaps
Antal: 1 flaske
Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Udstyr

  • 1 stort patentglas
  • kaffefilter

Ingredienser

  • 1 flaske vodka eller smagsneutral snaps
  • 1 appelsin (økologisk)
  • 30 kaffebønner
  • 3 kanelstænger
  • 40 g rørsukker eller honning

Sådan gør du

  • Skyl din appelsin og prik 20-30 huller i den med en gaffel eller spidsen på en kniv, så du kommer helt ind til frugtkødet.
  • Kom appelsin, kaffebønner og kanelstænger i et stort patentglas og hæld vodka/snaps over, Luk låget til så det er lufttæt.
    Lad det stå og trække i 30-40 dage.
    Ryst glasset jævnligt.
  • Filtrer din snaps gennem et kaffefilter, gerne to gange, så bliver den mere klart. Det kan godt tage lidt for snapsen at løbe igennem.
    Hæld din snaps på flaske og tilsæt sukker eller honning. Lad det stå og trække til det er opløst, gerne længere.

 

2 svar

  1. Lærke siger:

    Hej Elisabeth
    Dine snapse ser vildt spændende ud😊
    Har nu samlet valnødder og glæder mig til om et par år🙃
    Kan man bruge andet end hele kaffebønner til julesnapsen?

    • Thybo Mad siger:

      Hej Lærke
      Tak for det😊
      Held og lykke med valnødderne – det bliver godt 😍
      Jeg har kun forsøgt mig med hele kaffebønner. Men bliver da nysgerrig på dit spørgsmål og tænker at jeg er nødt til at lave et forsøg😉👍
      God dag 🌻
      Vh Elisabeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?