Go Back

Macarons med Citron & Lakrids

Macarons er små små sprøde franske kager som findes i alverdens farver og smage - og du kan sagtens selv lave dem! Macarons kan laves både med fransk- og italiensk marengs. Her laver jeg den nemme version med den franske marengs.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
hviletid40 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Køkken: Fransk
Antal: 20 stk

Ingredienser

Macarons

  • 100 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 75 g æggehvide
  • 1 citron (skal)
  • ½ tsk citronsaft eller eddike
  • 1 knsp salt

Lakrids ganache

  • 110 g hvid chokolade
  • 90 g fløde
  • 2 tsk lakridspulver

Sådan gør du

Macarons

  • hvis ikke du har købet mandel mel, så kan du blende mandler i en minihakker (husk at smutte mandlerne først, det glemte jeg så der er små mørke prikker på mine macarons).
  • sigt flormelis og mandelmelet, så det ikke klumper.
  • Pisk æggehvider sammen med salt og citron eller eddike - det er vigtigt at skålen og piskeris er helt ren! Når der begynder at dannes små toppe, hældes flormelis i lidt ad gangen til marengsmassens er tyk og glat. tilsæt evt. farve.
  • mandelmelet vendes forsigtig i med en dejskraber. Riv citronskal og vend det i dejen. Konsistensen skal være så den lige kan løbe af dejskraberen når den holdes op. Er dejen for tyk så vend den lidt mere med dejskraberen.
  • kom dejen i en sprøjtepose eller frysepose og tyl små runde cirkler på ca 2 cm i diameter (det vigtigste er at de er lige store) på 2 bageplader med bagepapir.
  • slå pladerne i bordet et par gange, for at fjerne lufthuller. Lad kagerne stå på bordet i ca. 40 minutter og "tørre" så de får en fast overflade. tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Når pladerne kommes i ovnen skrues der ned på 140 grader og de bages 12-14 minutter. (begge plader bages samtidig). Lad dem køle af på pladerne

Lakrids ganache

  • hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål
  • varm føden op til kogepuntet (ca 80-82 grader) og hæld det over chokoladen, vent 15 sekunder og rør det sammen til det bliver en glat og blank masse. 
  • tilsæt lakridspulveret og rør det sammen. Kom det hele på en sprøjtepose (eller frysepose), knude på og læg det på køl mindst en time. 
  • sprøjt en ring på en macarons helt ud til kanten og klem forsigtig en ny macarons på (uden fyld) 
    serveres med det samme eller de kan opbevares i en beholder med lufttæt låg i nogle dage på køl.
  • Macarons kan laves i allemulige farver og i mange forskellige smags varianter! Jeg vil løbende ligge forskellige opskrifter op med forskellige smage - ellers prøv dig frem!