Go Back

Nordisk oliven af grønne blomme - den salte metode

Ret: Tapas, Tilbehør
Keyword: blommer, nordisk, oiven, salt
Servings: 1 glas
Author: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 220 g grønne blommer (ca. 25 stk)
  • 3 dl vand
  • 35 g salt (gerne grov)

Sådan gør du

  • Skyl blommerne og tag stilken af.
  • Giv blommerne et snit med en spids kniv og kom dem i et rent glas.
  • Kom vand og salt i glasset, blommerne skal være dækket og kom låg på.
  • Lad blommerne stå i 3 måneder .
  • Herefter hældes saltlagen fra og blommerne kommes i et rent og skoldet glas.
    De dækkes med enten en ny saltlage som har været kogt op og nedkølet eller olie. Der kan desuden tilføjes lidt krydderurter eller tørret krydderi efter eget ønske.
  • Lad blommerne stå i 3-6 måneder mere, inden de spises.