Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Nordisk oliven af grønne umodne blommer - krydret fermentering
Ret:
Tapas, Tilbehør
Keyword:
blommer, fermatering, nordisk, oliven, tapas
Servings:
1
glas
Author:
Thybomad - Elisabeth Nielsen
Ingredienser
365
g
blommer (ca. 40 stk)
(umodne og grønne)
2
fed
hvidløg
1
stk
laurbær blade
1
kvist
citron timian
(almindelig eller 1 tsk tørret)
5-7
stk
rosen peberkorn
(eller sorte)
2,5
dl
eddike
1
dl
vand
30
g
salt
Sådan gør du
Skyl dine grønne blommer og giv dem et prik med en spids kniv.
Kom blommerne i et skoldet glas med timian.
Kog lagen op og hæld det over blommerne mens det er varmt. Blommerne skal dækkes helt. Kom låget på med det samme.
Lad dem trække i 7-12 måneder - det er ventetiden værd!