Go Back

Nordisk oliven af grønne umodne blommer - krydret fermentering

Ret: Tapas, Tilbehør
Keyword: blommer, fermatering, nordisk, oliven, tapas
Servings: 1 glas
Author: Thybomad - Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 365 g blommer (ca. 40 stk) (umodne og grønne)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk laurbær blade
  • 1 kvist citron timian (almindelig eller 1 tsk tørret)
  • 5-7 stk rosen peberkorn (eller sorte)
  • 2,5 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 30 g salt

Sådan gør du

  • Skyl dine grønne blommer og giv dem et prik med en spids kniv.
  • Kom blommerne i et skoldet glas med timian.
  • Kog lagen op og hæld det over blommerne mens det er varmt. Blommerne skal dækkes helt. Kom låget på med det samme.
  • Lad dem trække i 7-12 måneder - det er ventetiden værd!