Rød tomat marmelade
Author: Thybo Mad
- 700 g røde tomater
- 250 g sukker
- ½ vaniljestang
- 3 spsk balsamico eddike
- 1 spsk frisk citron timian (eller alm. timian)
- 1 tsk frisk rosmarin, fint hakket
- ½ tsk salt
- evt. en tsk. rød melatin.
Hak dine tomater groft og kom dem i en gryde med sukker (gem en spiseskefuld til melatin, hvis du vil bruge det).Bring det i kog og lad det stå og simre under låg i ca. ½ time. Det hele blendes i gryden med en stavblender, herefter tilføjes balsamico eddike, krydderurter og salt. Lad det simre yderligere ½ time uden låg til det tykner. Rør et par gange undervejs. Tilsæt eventuel melatin rørt op med sukker, som koges i 5 minutter. Dette tykner din marmelade lidt ekstra, hvis ikke du har tiden (eller tålmodigheden) til at lade den stå og reducere. Smag på din marmelade og smag den til efterbehov med sukker, salt, syre eller krydderurter, hvis du synes den mangler noget. Tomater er meget forskellige og kan variere i smag og sødme.Kom din marmelade på skoldede glas og opbevar den på køl.