Brunsviger på 30 minutter
Samlet tid30 minutter min
Author: Elisabeth Nielsen - Thybomad
Dej
- 4 dl vand (lunkent)
- 800 g hvedemel
- 80 g gær
- 80 g sukker
- 80 g smør eller bagemargerine (blødt eller smeltet)
- 1-1½ tsk kardemomme
Fyld
- 500 g brun farin
- 250 g smør eller bagemargerine
- 1 dl sirup
- 3 spsk mælk
- 1 tsk kanel
- ½ tsk salt
Dej
Rør gær ud i vandet.
Kom mel i sammen med resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
Når dejen er samlet, kom den i en stor bageplade, beklædt med bagepapir. Brug gerne to stykker så der bliver nogle høje kanter, det er så træls at rengøre bagefter, hvis det er løbet ud i ovnen..
Tryk dejen helt ud til kanterne, sørg for der er en jævn tykkelse og lav huller i dejen med dine fingrene. (der her elsker mine drenge at være med til :O)
Hæld fyldet over dejen og stil den i en kold ovn. Tænd for almindelig ovn 200 grader - bages midt i ovnen ca. 25-30 min.