Brunsviger kage på kun 30 minutter

Brunsviger kage på kun 30 minutter

4. april 2020 Kager Retter børn kan li´ Snack 6
brunsviger kage på 30 minutter

Nemt og lækkert og altid et hit! Jeg har afprøvet den flere gange og den virker hver gang.

Opskriften er til en stor bradepande og der er MASSER af fyld! Den bliver kvamset, snasket og alt det en brunsviger skal være!…;O) Skal man synde kan vi lige så godt gøre det ordentligt :O) Så kom en ordentlig klat flødeskum på hvis du er til det. Der har altid været stor debat om en brunsviger er med eller uden flødeskum. Jeg vil mene at lidt flødeskum altid er godt og giver liiiige det sidste ;O)

Læg mærke til at den skal i en KOLD ovn!

Lav den i den størrelse du har brug for

Jeg har lavet brunsvigeren i både en stor bradepande, 1/2 bradepande med halv portion af opskriften (22×33 cm) og en rund springform ca 24 cm med 1/4 portion af opskriften. Og alle 3 versioner blev gode. Der skal mindre bagetid til ved mindre portioner.

Jeg synes at en brunsviger er bedst ny lavet.

Brunsviger på 30 minutter

Samlet tid: 30 minutter
Ret: Dessert, kage
Forfatter: Elisabeth Nielsen – Thybomad

Ingredienser

Dej

  • 4 dl vand (lunkent)
  • 800 g hvedemel
  • 80 g gær
  • 80 g sukker
  • 80 g smør eller bagemargerine (blødt eller smeltet)
  • 1-1½ tsk kardemomme

Fyld

  • 500 g brun farin
  • 250 g smør eller bagemargerine
  • 1 dl sirup
  • 3 spsk mælk
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

Fyld

  • Start med at sætte fyldet over ved at smelte fedtstof i en gryde. Resten kommes i og rør godt rundt. Lad det kort koge 1 min. Tag den af varmen og lad den stå, mens dejen laves.

Dej

  • Rør gær ud i vandet.
  • Kom mel i sammen med resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
  • Når dejen er samlet, kom den i en stor bageplade, beklædt med bagepapir. Brug gerne to stykker så der bliver nogle høje kanter, det er så træls at rengøre bagefter, hvis det er løbet ud i ovnen..
  • Tryk dejen helt ud til kanterne, sørg for der er en jævn tykkelse og lav huller i dejen med dine fingrene. (der her elsker mine drenge at være med til :O)
  • Hæld fyldet over dejen og stil den i en kold ovn. Tænd for almindelig ovn 200 grader – bages midt i ovnen ca. 25-30 min.

 

6 svar

  1. Cæcilie siger:

    Hej Elisabeth

    Kan man lave dejen aftenen før, og så nedjustere mængden af gær? I så fald, hvor meget gær er da nødvendigt 🙂

    Mvh. Cæcilie

    • Thybo Mad siger:

      Hej Cæcilie
      Jeg har ikke prøvet det lige med den her opskrift men med mange andre. Mit bud vil være at du tager 10-20g gær i stedet for, kommer den i den form du vil bruge, dække den med folie og stille den på køl indtil du skal bruge den. Jeg ville lade den stå ved stuetemperatur 30 min inden der laves “huller” og fyld kommes på. Her vil jeg bruge en forvarmet ovn😊
      Held og lykke med det – håber du vil dele resultatet 😍
      God weekend 😎
      Vh Elisabeth

      • Cæcilie siger:

        Tak for svar! Fik desværre ikke taget et billede, men resultatet blev rigtig godt 🙂

        • Thybo Mad siger:

          Hej Cæcilie
          Dejligt det blev en succes, det er jeg glad for at høre👍😊
          Rigtig god dag 😃
          Vh Elisabeth

  2. Rikke siger:

    Vil det sige at den ikke skal i ovnen når der er kommet snask på? 🤔

    • Thybo Mad siger:

      Hej Rikke
      Jo, kagen skal i ovnen, når fyldet er kommet over dejen😊
      God fornøjelse 🔆
      Vh Elisabeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?