Brunsviger kage på kun 30 minutter

Brunsviger kage på kun 30 minutter

4. april 2020 Kager Retter børn kan li´ Snack 0
brunsviger kage på 30 minutter
Tryk for at give stjerner
Stjerner i alt

Nemt og lækkert og altid et hit! Jeg har afprøvet den flere gange og den virker hver gang.

Opskriften er til en stor bradepande og der er MASSER af fyld! Den bliver kvamset, snasket og alt det en brunsviger skal være!…;O) Skal man synde kan vi lige så godt gøre det ordentligt :O) Så kom en ordentlig klat flødeskum på hvis du er til det. Der har altid været stor debat om en brunsviger er med eller uden flødeskum. Jeg vil mene at lidt flødeskum altid er godt og giver liiiige det sidste ;O)

Læg mærke til at den skal i en KOLD ovn!

Lav den i den størrelse du har brug for

Jeg har lavet brunsvigeren i både en stor bradepande, 1/2 bradepande med halv portion af opskriften (22×33 cm) og en rund springform ca 24 cm med 1/4 portion af opskriften. Og alle 3 versioner blev gode. Der skal mindre bagetid til ved mindre portioner.

Jeg synes at en brunsviger er bedst ny lavet.

Brunsviger på 30 minutter

Samlet tid: 30 min
Ret: Dessert, kage
Forfatter: Elisabeth Nielsen – Thybomad

Ingredienser

Dej

  • 4 dl vand (lunkent)
  • 800 g hvedemel
  • 80 g gær
  • 80 g sukker
  • 80 g smør eller bagemargerine (blødt eller smeltet)
  • 1-1½ tsk kardemomme

Fyld

  • 500 g brun farin
  • 250 g smør eller bagemargerine
  • 1 dl sirup
  • 3 spsk mælk
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

Dej

  • Start med at sætte fyldet over og lav dejen imens
  • Rør gær ud i vandet.
  • Kom mel i sammen med resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
  • Når dejen er samlet, kom den i en stor bageplade, beklædt med bagepapir. Brug gerne to stykker så der bliver nogle høje kanter, det er så træls at rengøre bagefter, hvis det er løbet ud i ovnen..
  • Tryk dejen helt ud til kanterne, sørg for der er en jævn tykkelse og lav huller i dejen med dine fingrene. (der her elsker mine drenge at være med til :O)
  • Hæld fyldet over dejen og stil den i en kold ovn. Tænd for almindelig ovn 200 grader – bages midt i ovnen ca. 25-30 min.

Fyldet

  • Fedtstof smeltes i en gryde og resten kommes i og rør godt rundt. Lad det lige koge 1 min. Tag den af varmen og lad den stå mens dejen laves færdig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?