Brunsviger kage på kun 30 minutter
Nemt og lækkert og altid et hit! Jeg har afprøvet den flere gange og den virker hver gang.
Opskriften er til en stor bradepande og der er MASSER af fyld! Den bliver kvamset, snasket og alt det en brunsviger skal være!…;O) Skal man synde kan vi lige så godt gøre det ordentligt :O) Så kom en ordentlig klat flødeskum på hvis du er til det. Der har altid været stor debat om en brunsviger er med eller uden flødeskum. Jeg vil mene at lidt flødeskum altid er godt og giver liiiige det sidste ;O)
Læg mærke til at den skal i en KOLD ovn!
Lav den i den størrelse du har brug for
Jeg har lavet brunsvigeren i både en stor bradepande, 1/2 bradepande med halv portion af opskriften (22×33 cm) og en rund springform ca 24 cm med 1/4 portion af opskriften. Og alle 3 versioner blev gode. Der skal mindre bagetid til ved mindre portioner.
Jeg synes at en brunsviger er bedst ny lavet.
Brunsviger på 30 minutter
Ingredienser
Dej
- 4 dl vand (lunkent)
- 800 g hvedemel
- 80 g gær
- 80 g sukker
- 80 g smør eller bagemargerine (blødt eller smeltet)
- 1-1½ tsk kardemomme
Fyld
- 500 g brun farin
- 250 g smør eller bagemargerine
- 1 dl sirup
- 3 spsk mælk
- 1 tsk kanel
- ½ tsk salt
Sådan gør du
Fyld
- Start med at sætte fyldet over ved at smelte fedtstof i en gryde. Resten kommes i og rør godt rundt. Lad det kort koge 1 min. Tag den af varmen og lad den stå, mens dejen laves.
Dej
- Rør gær ud i vandet.
- Kom mel i sammen med resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
- Når dejen er samlet, kom den i en stor bageplade, beklædt med bagepapir. Brug gerne to stykker så der bliver nogle høje kanter, det er så træls at rengøre bagefter, hvis det er løbet ud i ovnen..
- Tryk dejen helt ud til kanterne, sørg for der er en jævn tykkelse og lav huller i dejen med dine fingrene. (der her elsker mine drenge at være med til :O)
- Hæld fyldet over dejen og stil den i en kold ovn. Tænd for almindelig ovn 200 grader – bages midt i ovnen ca. 25-30 min.
1/4 portion i springform
6 svar
Hej Elisabeth
Kan man lave dejen aftenen før, og så nedjustere mængden af gær? I så fald, hvor meget gær er da nødvendigt 🙂
Mvh. Cæcilie
Hej Cæcilie
Jeg har ikke prøvet det lige med den her opskrift men med mange andre. Mit bud vil være at du tager 10-20g gær i stedet for, kommer den i den form du vil bruge, dække den med folie og stille den på køl indtil du skal bruge den. Jeg ville lade den stå ved stuetemperatur 30 min inden der laves “huller” og fyld kommes på. Her vil jeg bruge en forvarmet ovn😊
Held og lykke med det – håber du vil dele resultatet 😍
God weekend 😎
Vh Elisabeth
Tak for svar! Fik desværre ikke taget et billede, men resultatet blev rigtig godt 🙂
Hej Cæcilie
Dejligt det blev en succes, det er jeg glad for at høre👍😊
Rigtig god dag 😃
Vh Elisabeth
Vil det sige at den ikke skal i ovnen når der er kommet snask på? 🤔
Hej Rikke
Jo, kagen skal i ovnen, når fyldet er kommet over dejen😊
God fornøjelse 🔆
Vh Elisabeth