Go Back

Pavlova med vaniljecreme og friske bær

Pavlova er en lækker dessert, som er lavet af sprød og porøst marengs og fyldt med flødeskum eller creme, friske bær eller frugter og måske også hakket chokolade, pistacienødder eller lignende. 

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid2 timer 50 minutter
Servings: 6 personer
Author: Elisabeth Nielsen - Thybomad

Ingredienser

Pavlova

  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 tsk eddike (hvidvins- æblecider-, hyldeblomsteddike m.m)
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker) kan undlades

Sådan gør du

  • Pisk æggehvider til der dannes lette toppe og tilsæt derefter sukker lidt efter lidt under kraftig piskning. Tilsæt kun en spsk. sukker ad gangen.

  • Når ca. halvdelen af sukkeret er pisket i, kommes eddike og vanilje i, hvorefter der fortsættes med at piske sukker i.

  • Når alt sukker er i pisk kraftigt indtil marengsmassen er sej, blank og skinnende. ca 5 min.

  • Drys lidt flormelis på en bageplade med bagepapir og fordel marengsmassen derpå. Lav den i den størrelse du ønsker, rund, firkantet, aflang osv.
    Lav en fordybning med en ske, skub kanterne lidt op, så formen bliver lidt som en dyb tallerken.


  • Bag i en forvarmet ovn ved 120 grader i ca. 1 1/2 time.

  • Sluk for varmen og lad bunden køle af i den lukkede ovn til ovnen er helt kold. (ca. 1 time, men den kan sagtens stå der længere). 

  • Lav enten en vaniljecreme (opskrift her) der er rørt op med lidt flødeskum eller en råcreme (opskrift her)
    Fordel cremen i marengsskålen og top med masser friske bær eller frugt alt efter sæson.


TIP:

  • Riv eventuel noget mørkt chokolade henover
  • Rist nogle nødder og hak dem, kom dem hen over som topping.
    Du kan også hakke nogle nødder og komme over marengsen inden den kommes i ovnen
  • Du kan pynte af med krydderurter som mynte, citronmelis, basilikum m.m.
  • Det er bedst at bruge frisk frugt. vælger du at bruge frossent frugt kan det også godt bruges, du kan evt. koge en coulis af bærene (bær kogt med lidt sukker) og hælde det over når det er kølet lidt af eller helt koldt.