Syltet Stikkelsbær
Lækre syltet stikkelsbær som kan bruges som tilbehør hvor du normalt ville bruge syltet tilbehør. Det kan være til kylling, fisk på et stykke smørrebrød, hotdog m.m.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Servings: 1 portion
Author: Thybo Mad
syltelage
- 370 g sukker
- 3 dl hyldeblomst, æblecider eddike (eller alm)
- 2 dl vand
- 1 kanelstang
- ½ vaniljestang
- 20 peberkorn
- ½ citron, skal
- 1 lille kvist frisk timian
rens stikkelsbær, nip stilk og den brune "blomst" af, skylles godt.
flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, mas dem med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad og det bliver til en paste. Kom alle ingredienser (også vaniljestangen) til syltelagen i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Lad det stå simre ca 10 minutter.
kom stikkelbærene i et rent skoldet glasbeholder. hæld den varme syltelagen over, stikkelsbærene skal være dækket og sæt låg på. Sættes på køl og de syltede stikkelsbær er klar efter ca 1 uge og kan holde sig flere måneder på køl.