Lækre syltet grønne Stikkelsbær

Du kan også sylte dine stikkelsbær – de smager fantastisk! Det er bedst at bruge de grønne bær, de halvmodne kan også godt bruges.

Du kan stort set spise dem til alt hvad du ellers ville spise surt til, jeg kan godt lide at spise dem til fisk eller til kylling – er også godt til et stykke smørrebrød hvor de også ser flotte ud som pynt samtidig.

Se mine andre opskrifter med Stikkelsbær her: Stikkelsbær marmelade med brandyStikkelsbær og jordbær Sirup Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanelStikkelsbær Chutney

Syltet Stikkelsbær

Lækre syltet stikkelsbær som kan bruges som tilbehør hvor du normalt ville bruge syltet tilbehør. Det kan være til kylling, fisk på et stykke smørrebrød, hotdog m.m.
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 500 g stikkelsbær grønne

syltelage

  • 370 g sukker
  • 3 dl hyldeblomst, æblecider eddike (eller alm)
  • 2 dl vand
  • 1 kanelstang
  • ½ vaniljestang
  • 20 peberkorn
  • ½ citron, skal
  • 1 lille kvist frisk timian

Sådan gør du

  • rens stikkelsbær, nip stilk og den brune "blomst" af, skylles godt.
  • flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, mas dem med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad og det bliver til en paste. Kom alle ingredienser (også vaniljestangen) til syltelagen i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Lad det stå simre ca 10 minutter.
  • kom stikkelbærene i et rent skoldet glasbeholder. hæld den varme syltelagen over, stikkelsbærene skal være dækket og sæt låg på. Sættes på køl og de syltede stikkelsbær er klar efter ca 1 uge og kan holde sig flere måneder på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.