Lækker trifli som som kan rumme alle dine ynglings smage. Brug det frugt du har i haven eller i fryseren, råcreme, vaniljecreme, flødeskum eller cremefraiche m.m. noget knas som kan være macroner, kiks, chokolade eller nødder m.m. Husk at tænke, når der er noget sødt til stede er det godt med lidt syrligt også. Samt når der er en masse blødt er det godt med lidt knas også.Her er opskriften på min trifli - men den kan laves i en masse forskellige udgaver!
Forb. tid10 minuttermin
1 timet
Samlet tid1 timet10 minuttermin
Ret: Dessert
Keyword: dessert, det søde køkken, fløde, jorrdbær, rabarber, råcreme, vaniljecreme
Servings: 8personer
Author: Thybo Mad
Ingredienser
Rababerkompot
500grabarber
100gsukker
1vaniljestang eller 1-2 tsk vaniljekstrakt
1dlæblejuice eller vand
2 spskmiazena oprørt i lidt koldt vand
1håndfuld ribs (kan undlades)
Frisk frugt
8jordbær, skåret i tern
2nektariner, skåret i tern
ribs til pynt
Råcreme
2pasteuriseret æggeblommer
1vaniljestang (eller 2 tsk vaniljeekstrakt)
2spskflormelis
2dlfløde
Andet fyld
8macroner
8 spskcremefraiche
lidt hakket chokolade
Sådan gør du
Rabarberkompot
skær rabarber i stykker af ca 1-1½ cm. Kom det i en gryde med sukker, væske og vanilje. kom hele vaniljestangen i.
Når det har kogt i ca. 10 min kommes maizena i og lad det små koge lidt, stil til side og på køl - skal være helt koldt (kan evt. hældes i et fad, så det køler hurtigere ned)
Råcreme
flæk vaniljestang og skrab kornene ud og ælt det med en tsk af flormelis på et skærebræt, brug en kniv. Så får du skilt kornene godt fra hinanden
kom vanilje, flormelis og æggeblommer i en skål og piske det med håndmixer eller i en røremaskine til det bliver en lys og cremet æggesnaps
pisk fløden til en let skum og vend det i æggesnapsen med en dejskraber. Råcremen er klar til brug.
Frisk frugt
skyld og rengør frugten, vælg det der skal pyntes med og skær resten i tern.
Trifli
brug 8 glas, gerne gennemsigtige. Knus en macron ned i hvert glas.
kom nu skiftevis rabarberkompot og råcreme i (kom en spsk cremefraiche i sammen med råcreme i et af lagene)
slut af med råcreme og pynt af med ribs, chokolade og evt krydderurter