Lækker Trifli – med masser af sommerens frugt og bær.

Lækker Trifli – med masser af sommerens frugt og bær.

30. juni 2019 Dessert Retter børn kan li´ Snack 0

Trifli er en perfekt måde at bruge alt det frugt som der er i haven lige nu. Og så smager det bare mega godt! Det er rigtig godt at bruge en form for frugtkompot – her har jeg brugt rabarber kombineret med frisk frugt.

Byg en masse lag af frugt, creme og lidt sprødt – det er så lækkert at spise sig ned igennem denne lækre dessert.

I denne opskrift har jeg brugt rabarber, ribs, jordbær og nektarin – men du kan bruge masser af andre frugter eller bær. En god ting er at huske, hvis du bruger søde bær eller frugt, så brug gerne nogle lidt syrlige bær også – det er en super god kombination. Frisk frugt og bær gør også at det ikke bare er blødt men at der også er lidt at tygge i, det gør bare noget godt for smags oplevelsen

Trifli

Lækker trifli som som kan rumme alle dine ynglings smage. Brug det frugt du har i haven eller i fryseren, råcreme, vaniljecreme, flødeskum eller cremefraiche m.m. noget knas som kan være macroner, kiks, chokolade eller nødder m.m.
Husk at tænke, når der er noget sødt til stede er det godt med lidt syrligt også. Samt når der er en masse blødt er det godt med lidt knas også.
Her er opskriften på min trifli – men den kan laves i en masse forskellige udgaver!
Forberelses tid: 10 minutter
1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Dessert
Keyword: dessert, det søde køkken, fløde, jorrdbær, rabarber, råcreme, vaniljecreme
Antal: 8 personer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

Rababerkompot

  • 500 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang eller 1-2 tsk vaniljekstrakt
  • 1 dl æblejuice eller vand
  • 2 spsk miazena oprørt i lidt koldt vand
  • 1 håndfuld ribs (kan undlades)

Frisk frugt

  • 8 jordbær, skåret i tern
  • 2 nektariner, skåret i tern
  • ribs til pynt

Råcreme

  • 2 pasteuriseret æggeblommer
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljeekstrakt)
  • 2 spsk flormelis
  • 2 dl fløde

Andet fyld

  • 8 macroner
  • 8 spsk cremefraiche
  • lidt hakket chokolade

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • skær rabarber i stykker af ca 1-1½ cm. Kom det i en gryde med sukker, væske og vanilje. kom hele vaniljestangen i.
  • Når det har kogt i ca. 10 min kommes maizena i og lad det små koge lidt, stil til side og på køl – skal være helt koldt (kan evt. hældes i et fad, så det køler hurtigere ned)

Råcreme

  • flæk vaniljestang og skrab kornene ud og ælt det med en tsk af flormelis på et skærebræt, brug en kniv. Så får du skilt kornene godt fra hinanden
  • kom vanilje, flormelis og æggeblommer i en skål og piske det med håndmixer eller i en røremaskine til det bliver en lys og cremet æggesnaps
  • pisk fløden til en let skum og vend det i æggesnapsen med en dejskraber. Råcremen er klar til brug.

Frisk frugt

  • skyld og rengør frugten, vælg det der skal pyntes med og skær resten i tern.

Trifli

  • brug 8 glas, gerne gennemsigtige. Knus en macron ned i hvert glas.
  • kom nu skiftevis rabarberkompot og råcreme i (kom en spsk cremefraiche i sammen med råcreme i et af lagene)
  • slut af med råcreme og pynt af med ribs, chokolade og evt krydderurter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?